Nederlandse Lutherse Vrouwen Bond

Open Spiritueel Maatschappelijk betrokken Veelkleurig Theologisch geïnteresseerd 

NLVB 60 jaar. Van heden naar toekomst

Impressie van de Ontmoetingsdag op Hoekelum.

In de auto, via Zwolle, om Betteke Bruil de Wit op te halen, en daarna door naar Bennekom. Naar Hoekelum, om daar het 60jarig jubileum van de NLVB te vieren. En gevierd hebben we.
Eerst het ochtendgebed. Door ds. Marlies Schulz, die er nu gelukkig weer bij was. Ds. Perla Akerboom, gewapend met stemvork, ging ons voor in de te zingen liederen. Geweldig, als er mensen zijn die zo goed kunnen zingen. Na het ochtendgebed de gedachtenis aan leden die ons zijn ontvallen en aan mensen die er door ziekte o.i.d. niet bij kunnen zijn. De kaarsjes worden voor hen aangestoken.

Daarna de jaarvergadering. Dit was voor Coby Aartsen haar laatste vergadering als secretaris van de bond. Haar termijnen waren op. Maar er had zich niemand gemeld om deze plaats in te nemen. Ook van ds. Fia Tempelaar-van Leeuwen werd afscheid genomen, ze stopt als bestuurslid en als redactielid van de Brief. Ook Tom Tempelaar stopt met zijn werkzaamheden voor de Brief. Het technische deel zoals verzenden, wordt nu gedaan door bestuurslid Elisabeth Huxdorff. Dorika Selele is nieuw lid in het bestuur van de bond. Maar nu: geen secretaris. Dan gaat er een hand omhoog, Fannie Hafkamp zegt dat zij het, samen met haar dochter Kirsten-Anke Oosting, wil gaan proberen. “Eerder had ik samen met mijn moeder samen één bestuursfunctie, dat gaan Kirsten-Anke en ik nu ook proberen te doen”. Luid applaus was hun deel.

Na het officiële deel op naar de lunch, heel bijzonder, Catharina’s tafel.

Fannie Hafkamp gaf toelichting op de lunch, het hoe en het waarom het er was en waarom het zo’n bonte maaltijd was. Daarna mochten we, tafel voor tafel, naar het buffet om er een maaltijd op te halen. Leuk was, dat de man bij de vis, nog wist, dat ik bij Melanchton vertelde, alleen vis en kip te eten. Dus ook nu maakte hij een heerlijk visbordje voor me. Later nog wat aardbeien opgehaald, bij wijze van toetje. Lekker fris bubbelwater erbij en mijn dag kon niet meer stuk. Tijdens de maaltijd waren er nog drie lezingen, verleden, heden en toekomst van de NLVB. Marlies Schulz over verleden, Cornelia Hübner over heden en Fannie Hafkamp over toekomst. En onder de maaltijd door was er ook nog klezmermuziek. De groep Yentle Flavour. Deze groep zou ook het programma na de maaltijd verzorgen. En geloof me of niet, ze kregen de mensen aan het dansen. Dansende lutherse dominees. Prachtig. Nou ja, niet alleen dominees, maar ook anderen lieten zich niet onbetuigd.

Na afloop van het officiële programma was er nog een drankje en en hapje. Dit om het onderlinge netwerken te bevorderen.

Ook voor de Ontmoetingsdag geef ik me nu alvast op voor volgend jaar, het eerste jaar op weg naar de 70.

Bestuur en allen die deze dag gerealiseerd hebben, bedankt, het was geweldig.   Agnes Fossen.

Deze tekst past u aan door erop te klikken.